lördag 28 april 2012

Intensiv

blev lördagen...något omtumlande, överraskande. Sommargäster på besök, mjölleverans samt vänner från Småland som kom i ett speciellt ärende, har färgat dagen
Men så är det nästan alltid, på morgonen tänker man ett för att konstatera mot kvällen att det blev både ditt och datt
och inte ett skvatt som man tänkt sig....
     Nu är alla stolar omklädda som skulle kläs om...
     En ny sats mjöd är på gång...
    Tomaterna får vara utan nattmössa i växthusen, temperaturen är 7,5 grader varm
    bara pelargonerna får vara inne på natten
   Varför det blir som det blir vete katten;)

   Nu tar jag ett glas vatten...
   och givetvis så tror ni alla att jag har fått rena fnatten.....

16 kommentarer:

  1. Intensiv och vacker är bara förnamnet! Spontant och oväntat kan vara bra, trevligt...ja, härligt!


    Tycker om att du pysslar så om era blommor. De har de bra hos Pettas ;)

    Varm kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lotta,

      :D! Tack! Oftast så är det spontana och oväntade det allra bästa.
      Meningen är att alla skall må bra här efter bästa förmåga.
      Ha det gott idag!

      Varm kram!

      Radera
  2. Håller med dig, det är det spontana som är bäst. Dina blommor blommar som om finaste sommaren! Ljuvligt!
    Mjöd, det låter spännande..då kanske det blir ett vikingaslag hos dig snart?!

    kram så här på söndagsmorgonen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tina,

      de mår bra i år, våra pelargoner. Har haft ljust och svalt hela vintern och tycks gilla det.
      Vikingaslaget blir den första maj då vi håller öppet fastän vi har stängt. Spontant som vanligt!:) Flere har aviserat sin ankomst för att dricka och äta kaffebuffé så imorgon börjar kakbakningen på allvar:)

      Kram till dig!

      Radera
  3. Det är nog inte så dumt att inte veta precis hur det ska bli, ibland blir det bättre och ibland sämre, livet det bjuder på en omväxlande pott. Men så fina pelargoner! Jag brukar försöka få några att överleva vintern i en mörk hörna på vår balkong, övertäckta med tidningspapper, men för det mesta köper jag nya varje vår...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grekland,

      det är första året som jag har så fina pelargoner den här årstiden... Brukar också hade dem mörkt annars, men hade inte det utrymmet tillgängligt senaste vinter så de fick stå ljust och svalt, vilket visade sig vara rena lyckträffen:)

      Radera
  4. Vilka fina pellisar, redan i april!
    Ljuvliga sorter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mian,

      ja, de är jättefina i år:)
      Sortnamnen kan jag inte. Jag har nästan bara gamla pelargoner som jag har fått på någon gång i tiden. Kallar dem Nisse, Shirley, Berta...och så tror jag faktiskt att en av de ljusa är en Mårbacka som jag köpte härom året
      Snart, så fort som vädret tillåter skall de planteras ut i korgar och fönsterlådor

      Radera
  5. Pelargonerna!! Ropar jag rakt ut när jag ser dina. Våra är kvar i en papppåse i garaget, har inte ännu sett dagens ljus, stackarna!! Jag hängde upp påsen där i fjol efter rekommendation från en pelargon expert. Sen har jag glömt bort dem. Idag ska de få komma ut :)). En av dem är jag riktigt rädd om (även om man just nu inte kan tro det haha), den är ett tjuvtaget skott från när vi var i Egypten.

    Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ewa,

      vilken tur att du blev påmind:).
      Så bra att de får se ljuset idag. Släpp fångarne loss det är vår!!:)

      Hoppas att det går bra med pelargonerna. Stort lycka till!

      Ha det lika fint du med!

      Radera
  6. Limporna ser ju jättegoda ut.
    Är det något typiskt finskt bröd, eller?

    Så fort jag får pengar ska jag köpa sticklingar, det blir säkert några pelargoner

    Ha en bra söndag
    Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Susanne,Zoega59

      De är omtyckta. Något typiskt finskt bröd är det inte, utan mitt eget recept på ett bröd som jag kallar Hällödinkeln. Hällö är vår grannby och jag brukar namnge mina skapelser med bynamnen som finns i vår omedelbara närhet för att samtidigt lyfta fram vår del i världen:).Receptet finns i den högra kolumnen här i bloggen.

      Det är en underbar tid när man kan plantera både det ena och det andra:)

      Ha en bra söndag du med!
      Karin

      Radera
  7. JAG vill sticka ut handen och ta en limpa...
    OJ vad goda de ser UT!!!
    MUMS. Tänk en sådan nu med smör och ost och en kopp te.
    JAJAJA!!!
    Pelargoner är så fina, och de doftar så gott.
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika,

      om det inte var så att de bara finns kvar på bild, så skulle jag genast klämma in en i något hål i datorn och sända den till Reston och dig!:)

      Vissa pelargoner doftar gott men inte alla av de sorter som finns här. Men jag vet vad du menar, den där speciella pelargonbladsdoften!!!

      Kramar!

      Radera
  8. Oj, vad det blommar redan i dina pelargoner! Här har Berta knoppar men inget utslaget ännu.
    När vi ätit upp senaste storinköpet från Röstånga Mölla ska jag baka Hällödinkel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olgakatt,

      ja, inte har de hållit på så här förr om åren, men det har säkert att göra med att de har stått ljust hela vintern.
      Måste gå och titta efter.
      Berta har knoppar här också, men små gröna...hon brukar vara mycket senare än de andra

      Hoppas det smakar:)!

      Radera