måndag 27 februari 2012

Hemma på gårdenHär går vi om varandra, en del skuttar och hoppar


Under bilen är det tryggt, när stora fåglar sveper förbi. Herr Melin, som kanske är en Fru Melin har också hjälpt till med att sätta spår, fastän den är mera morgonpigg än någon annan av oss."Autostradan" är ungefär en meter bred och de flesta spår har Birger och Kurran åstadkommit.Vilken trafik!
Herr Melin är en skatt som håller andra oönskade gnagare borta.


Den är så vanlig den här synen så vi knappt tänker på det längre, ser bara till att det finns mat åt alla rådjur som kommer på besök flera gånger under dygnet. Vi har noterat att vi har minst sex bockar och fyra getter, men troligen är de flere....
Det här är i alla fall Elina och Lill-Bock. Ända mot ända....


Gammelbocken Tiger, kung i reviret, tillsammans med en get som vi inte känner igen

Stiliga Tiger i vårvintrigt solsken


Vid sexsnåret, just innan mörkret föll kom pinnbockarna tillsammans med Buffus (ändalykten) Buffus vaktar alltid sin hjord medan de äter. En get hade de med sig. När alla har ätit färdigt,drar de vidare, med vaksamma blickar mot skogen. De vet att Tiger kan bli som en tiger....plötsligt är han där och buffar bort dem. Det kan gå riktigt vilt till emellanåt.
Det var inte alls meningen att det skulle bli Pettas lilla Antikvariat i år igen, men så blev det likväl. Det finns så många gamla böcker som vi inte vill ha själva, så våra gäster och kunder får köpa  dem till det pris de tycker att de är värda. Precis som alltid, till högstbjudande:). Hinner jag skall jag lista dem.
Dagens dörr. 
Här är som vanligt, vi förbereder kurser, beställningar och tar emot bokningar. Jag städar, röjer och fixar...det tar inte slut. Tomater skall sås, pelargonsticklingar tas och mycket mera. Siktet är inställt på sommaren, tillika som vi försöker njuta fullt ut av den vardag som är.

14 kommentarer:

 1. Vilken vacker dörr! Och vilken trafik ni har :-)
  De har lovat massor av snö (som om vi inte hade nog!) imorgon, så det känns inte riktigt som om man skulle börja tänka på sådd ännu...så är ju våren åtminstone två veckor efter här, jämfört med er söderut :))
  Kram Ann-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann-Mari,

   här borde vi snart skaffa en trafikpolis! Full fart!
   Oj, mera snö, men vintern är inte förbi ännu.
   Det känns tidigt att börja så, men det är snudd på sent vad gäller tomaterna. Men vi har säkert mera vårlikt än vad ni har det.
   Kram
   Karin

   Radera
 2. Det är fullt ös hos er...massa med små och stora fötter av olika de slag ;)

  Trevligt med bok till valfritt pris eller högstbjudande...gillar!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lotta,

   ja, mera eller mindre fullt ös varje dag!:)

   Det har visat sig vara en bra idé, att folk själva får avgöra priset på den bok de vill köpa.

   Kramar

   Radera
 3. Så LITE snö ni har!
  Här njuter jag av ledigheten, men nog blir det röjande här också i dag. Av nöden och lustan förorsakad!

  Kul med en sådan hylla! Kunde ha en jag också... men ingen hittar hit för att bjuda på mina saker :) för det skulle nog bli ett och annat bredvid hyllan...

  Nåja, nu skall vi njuta av den sista tisdagen i februari!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lisbet,

   vi har inte alls haft särskilt mycket snö den här vintern. På sin höjd tjugocentimeter. Inatt föll ett tunt litet täcke igen, men jag gissar att det försvinner när dagsmejan har gjort sitt.

   Hyllan brukar tömmas rätt bra under sommarmånaderna. Nu har jag fixat den klar inför vårens möten och annat i våra lokaler, Kanske någon hittar någonting de vill ha.

   Njut av tisdagen! Imorgon är det skottdag!
   kram

   Radera
 4. Så underbart med alla djuren omkring ert hus! Måste vara härligt för barnbarnen att komma till er och beskåda alla ibland. Rolig dörrar du hittar. Är även denna från Madeira, för det är väl trompe l'loeil, antar jag...
  Kramar från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musikanta,

   så tycker vi också!
   Dörrarna är precis just trompe l`loeil från Madeira. Fasadkonst med svenska ord!

   Kram

   Radera
 5. Vilka kompisar ni har! Här har vårat par Herr och fru Rådjur inte besökt oss lika mycket denna vinter. Kanske hittar de mat ändå...trots allt har vinterna varit mild. Men när jag planterar ut våra penseér då äter de dessert!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Coolaannna,

   våra kompisar vet nog också vad som är gott och inte gott!:) Lita på det. Den här vintern har varit mycket mildare och bättre för rådjuren och andra djur i skogen, i jämförelse med ifjol som var bitter. De hittar mat, helt säkert. Våra vänner är bortskämda, vet att de finner mat här och återkommer år efter år. Vi njuter..
   Märkligt nog, fastän vi har hur mycket god efterrätt som helst i trädgården när våren är här, så äter de inte upp någonting åt oss, kanske någon äppelblomma ryker i förbifarten. Men tillsvidare så..

   kram
   Karin som hoppas du är frisk igen

   Radera
 6. Härligt med er zoologiska trädgård och fristad för rådjuren. Förra vintern kom det många till vår murgröneservering vid carporten men denna vinter har vi bara sett enstaka spår när det varit snö. Och murgrönan är oäten än så länge. Men hit kommer de bara i mörker så några bilder blir det aldrig.
  Har klippt mina pelargoner men problemet med vita flygare kvarstår så jag är sparsam med nya sticklingar - det är ju där odjuren sitter. Så jag kastar det mesta, tyvärr. Måste, tråkigt nog, förmodligen använda gift, den snälla bekämpningen med såpsprit räcker inte.
  Greppet med dagens dörr är suveränt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olgakatt,

   de har kommit hit under så många år, så det går nog bara av farten för dem. Kanske det finns inplanterat i deras gener rent av?:D. Så stor skillnad det kan vara från ställe till ställe vad de äter och specialiserar sig på. Här får murgrönan vara ifred. De trampar runt i den men det är allt.
   Ibland måste man ta till värre än värst om inte annat hjälper. Skönt nog har pelargonerna klarat sig här, åtminstone tillsvidare. Skall klippa till dem och sätta skott jag också. Solen skiner och det är hur fint som helst just nu. Det regnade för en liten stund sedan.
   Synd att jag missade motstående dörr, den var ju dubbel. Det passade bra idag med böckerna:)

   Radera
 7. Som vanligt är djurfröjden stor på Pettas!
  Underbart!
  Roligt också med böckerna!
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika,

   :D, här sitter vi och väntar på ringduvorna och undrar var de är. De saknas i myllret.
   Kramar!

   Radera