söndag 20 november 2011

Minus 1,2 grader

visade termometern att vi har haft hos oss i natt...på utsidan:)
Vid niosnåret var marken fortfarande en aning vit
Skönt att vinterdäcken är på plats där de skall vara, under bilarna
När jag drog upp rullgardinen i morse såg jag att det lyste gult i trädgårdslandet....en envis liten Peace-ros har slagit ut..och genomlevt frostnatten i skydd av det gröna bladverket
Nu är den plockad och lagd i sockerskål. När jag samlade ihop alla spadar i trädgården såg jag att även Tivolirosen har knoppar igen, men den får säkert ge sig, liksom nog också jag får göra vad gäller trädgårdsarbetet för i år...
för nu tar ett antal trädgårdsredskap välbehövligt spadbad i vattentunnan, innan jag rengör dem noggrannare och lägger dem i källaren. Hostan ligger som klistrad mot marken...
Jag överraskade mig själv i går kväll då jag slog in en julklapp och skrev några julhälsningar klara. Det är tidigt för min del, men tanken är att alla klappar och hälsningar i år skall skapas och inte köpas. Få se om jag klarar den utmaningen ? Det är en överbliven tapetbit som har blivit klappapper....

Uffe läser högt från sitt datorhörn om stora avgörande reformer. Några av Finlands kvinnliga ministrar inför alkostopp för samtliga ministrar under dagtid, samt att ministeriets 170 tjänstemän skall gå i yllesockor under arbetstid med motiveringen att med varma fötter strömmar blodet bättre till och från hjärnan, vilket medför klarare tankar.

Jag funderar så gott jag kan med min lilla ärta och pratar högt därefter...." Jag trodde att det var en självklarhet att man är nykter under arbetstid men tydligen är fallet inte så eftersom det införs restriktioner.
Själv är jag stor förespråkare av att ha varmt om fötterna och tycker att det bara är bra om ministeriet tossar/tassar på i ullsockor. Passar ju jättebra i Muminlandet".

Personligen tycker jag att dylika små petitesser(för nog är det väl sådana när det handlar om regeringsbeslut?) är enbart charmiga i jämförelse med vad som händer på så många andra ställen i stora världen.
Kanske att man borde donera yllesockor till Egypten, Libyen, Italien osv....? Yllesocksexport för de kloka beslutens skull!

I bageriet torkar skorporna som skall till Helsingfors, där någon har fått en stor order på yllesockor.

Se till att ha varmt om fötterna nu när vintern smyger sig på!:)

31 kommentarer:

 1. Det finns väl inget som går upp mot en julklapp som är egenhändigt gjort.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. trollmor,

  det är litet så jag funderar:). Jag är lite trött på julhysterin och vill komma ner på ett annat plan för egen del.

  kram till dig också!

  SvaraRadera
 3. Härliga Pettas, så bra skrivet!!! Jag tror att du har en liten "räv" bakom örat?
  Varm om fötterna, självklart! Jag har lärt mig??? att är man varm om fötterna fryser man inte på övriga kroppen???? Själv går jag hasande i fårskinnstofflor hemma. Men ska jag bort: wow ....då kommer de annat på tassarna!
  Ha en bra dag & var rädd om dig!
  Kram kram från mig.

  SvaraRadera
 4. Monica,

  gissar nog att sjuksköterskeskorna inte kommer på längre utan att det är någonting med litet högre klack och mycket elegantare:).
  Ha en bra dag du också!
  Kramar!
  Karin

  SvaraRadera
 5. hej på dej! blev så glad då jag såg att du med din fina blogg hade satt dig som följare hos mig! tack för det!
  ja vi har åxå haft en härligt frisk och frostig dag idag! underbart vacker höst har det varit!
  kram
  susanne

  SvaraRadera
 6. Blommor och kvistar,

  hej, du har en fin blogg som jag trivs bra med. Tittar så gärna in till dig! Tack för fin inspiration!
  kram
  Karin

  SvaraRadera
 7. Ministrar i yllesockor. Som glider omkring pa de hala korridorerna. Det skulle jag vilja ha pa bild! =D

  SvaraRadera
 8. Marina,

  det blir litet av samma stuk som Povel Ramels "ta av dig skorna" över det hela. Jag vill också ha bild på ministeriet som glider fram i ullsockor. Praktiskt egentligen, för de städar ju samtidigt!:)

  SvaraRadera
 9. Vad mycket man får lära sig från Pettas:)

  SvaraRadera
 10. Eivor,

  men nog visste du väl redan att man kan ta bättre beslut när man har yllesockor på sig. Till och med ministrarna vet det!:)
  NU!
  Ha det riktigt gott där söderut!

  SvaraRadera
 11. Åh, vilket bra inlägg! Roligt!
  Tack för att du finns!

  SvaraRadera
 12. Vi har haft minus tre idag, kändes jätte jätte kallt :-)
  Hoppas inte yllesockorna måste vara lika dyra som deras slummerfilter var!
  Du kommer attglädja många vid jul, det är jag säker på.
  Kram, Ann-Mari

  SvaraRadera
 13. Så sant så sant..vad är yllesockor och ingen sprit under arbetstid, jämfört med världens styrande tyranner...Huvva..Din tanke är skön, suck...här i Sverige, bekymras det om, de Styrandes slarv med hyror och vissa påhittade inkomster..en fis i luften ju...hahahahah...
  Låter som lite kallt det börjar bli på Åland..men ack en gul ros, kanske den sista i år..tur att den får sin plats i en vacker skål..
  Hej och hopp helgen gick fort, måndag knackar på dörra'. Vi får la se vad denna vecka medför...På Lördag jobbar jag, ovanligtvis...Det är Öppet Hus på "min" skola.. och vi kommer att ha kassarekord, ty alla besökare och föräldrar, snåla närkingar, passar på att handla, fika med våra otroligt billiga priser..suck..kram Karina

  SvaraRadera
 14. Lifeblog,

  :D! Tack och tack detsamma!

  SvaraRadera
 15. Ann-Mari,

  egentligen kunde de ju sticka sina sockor själva alla som styr och ställer med tanke på lågkonjukturen...fast, kanske ändå inte på arbetstid för då skulle väl inte någonting alls bli gjort är jag rädd.:)Men under kafferasten kanske.

  jag hoppas att alla blir nöjda när de öppnar "kapeten".

  Kram!

  SvaraRadera
 16. Oljekritan,

  jag börjar mera och mera tycka att beslutet om yllesockor är genialt! Tänk dig er statsminister i mjuka ulliga sockor när han äntrar talarstolen, eller Angela Merkel, Berlusconi( nå,han fick ju kallt om fötterna redan och är ute ur leken), Obama osv. De skulle helt komma av sig vad gäller beställning av pansarvagnar och krigförande vapen. Det skulle gå åt så mycket sockor så alla måste sätta sig ner och sticka sina egna sockor till slut och ingen skulle ha tid att kriga och förstöra pengar längre.
  Snipp snapp snut så var sagan slut.

  Söta kusina Karina, varför suck om alla snåla närkingar tänker handla? Det är väl bra med kassarekord.
  Ha det riktigt riktigt bra hela veckan!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 17. Men va?! får de inte dricka alkohol under arbetstid. Stackarna. Yllesockarna, får de ta med dem hem eller måste de lämna dem på jobbet. Vem tvättar yllesockarna och använder de tvålflingor. Får de välja storlek eller är det onsize. Om det blir hål på hälen, har de en särskild anställd som lagar dem då. Frågor frågor frågor. Vad det är jobbigt att fundera på såna här allvarliga saker.

  Och jag svammlar som vanligt alltså. Det är nog bäst att jag kryper i säng nu.

  Vet du en sak. Jag drömde om dig härom natten. Jag hörde din röst klart och tydligt och allt du sa. Du grejade och pysslade och pratade med mig samtidigt. När jag drömmer om någon brukar jag inte höra deras röst. Vad jag minns iaf. Men din hörde jag och jag såg dig så tydligt. Konstigt och jag berättade för min sambo. Du var riktigt trevlig och din dialekt likaså ;))

  Måste ha varit ett riktigt kraftfullt inlägg jag läst den dagen då jag även drömde om dig på natten :))

  Hoppas ni får en ny fin vecka Karin! /Ann-Louise

  SvaraRadera
 18. Yllesocksexport låter ypperligt bra! Det behövs här och där!

  Er trädgård är verkligen i god form....en gul blommande ros i mitten av november. Det piggar upp! Och skorpor ;)

  Kramar!

  SvaraRadera
 19. Ett STORT lager yllesockor kan omgående skickas till Grekland, tack! Adress Syntagmatorget i Aten... Sen kan vi övriga i landet behöva ett lass också, eftersom vi inte har råd med uppvärmning i år.

  SvaraRadera
 20. Det var en bra tanke med julklapparna, pratade just om det igår. Varför köpa en massa som vi inte behöver..lutar åt en klappfattig jul!
  Kanske skulle jag införa enbart ätliga klappar?
  De går ju alltid ner...mums så gott!

  Kram o ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 21. Kanske heter det ätbara, när jag tänker efter.

  kram igen

  SvaraRadera
 22. Vilken tanke! Det skulle kanske vara lite fler mammor i världspolitiken. Som mitt i ett "egetberöm"-anförande från någon man , avbryter och säger"men lilla gubben vad du luktar illa. Du skulle använda min hemgjorda lavendeltvå" eller "du skulle ha en annan skjorta som inte stramar över magen". Det skulle nog få flera självutnämnda viktigpettrar på fall. Själv har jag yllesockor i olika tjocklekar året runt, liksom många andra här på norra Öland. Vi köper dem på Ullcentrum och de är fenomenala.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 23. LyckligaPraliner,

  Vi är hårda i det här landet, ingen alkohol under arbetstid, så har våra kvinnor bestämt! Basta!
  Det framgick inte vem som tvättar sockorna men givetvis så måste de använda tvålflingor annars filtar de ju ihop och blir till någonting annat. En tumme eller så:)
  Mest praktiskt vore förstås Onesize! Då kan man kanske till och med vara två i samma par om det kniper:) och få ännu varmare. Det är just det här som jag tycker är bra med yllesockor. Man hinner inte ens fundera på någonting annat än dem:D.

  Det måste nog ha varit mig du drömde om om jag grejade, pysslade och pratade:). Allt på en gång!
  Kul att jag var en trevlig prick i sammanhanget och den åländska dialekten går ju bara inte av för hackor:D. Eller kanske det rentav var Stjärnglitter som gjorde sig hörd;)

  Jag hoppas att ni också får en ny fin vecka, hos oss kan den inte bli annat än bra med en så här fin början.
  Håll fötterna varma, Ann-Louise!

  Karin

  SvaraRadera
 24. Lotta,

  jag ser bara möjligheter vad gäller socktillverkning och export. Värdsfreden hägrar!
  Här regnar det idag! Så som det ser ut så kan jag i alla fall fortsätta gräva i trädgården:D.

  Ha en fin måndag, Lotta!

  Kram

  SvaraRadera
 25. Grekland nu,

  Kanske att Ölandsvindar kan förmedla ordern till Ullcentrum på Öland, för det börjar bli många som behöver sockor nu. En ny industri är på uppåtgående och jag får nog ta fram alla restgarner i blått och vitt, för ni vill väl ha patriotiska sockor? Tack för adressen, den är noterad!:D
  Försök håll fötterna varma ett tag ännu innan leverans norrifrån!

  SvaraRadera
 26. Tina,

  Det är alltid bra med ätliga ätbara klappar som man har gjort själv. Barnen tycker förstås inte om en burk senap på samma sätt som en vuxen gör men knäck sitter väl alltid bra:D.
  Ha en fin måndag!
  Här regnar det!
  Är nog för att min göteborgska son är hemmavid, han tog regnet med sig hit.
  Kramar!

  SvaraRadera
 27. Ölandsvindar,
  det är det jag alltid har sagt! Kvinnor är praktiskt lagda och visst skulle världspolitiken se helt annorlunda ut om det fanns flera jordnära kvinnor med i den.

  Nu skall jag ta mina hemstickade ullsockor på mig och sticka fötterna i kängorna och fara söderut mot Mariehamn.
  Ha en fin dag!
  Här regnar det och är grått men bra för det!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 28. Måste vara ganska SKÖNT med minusgrader nu, eller?
  DET skulle jag tycka.
  Det känns mer rätt för årstiden.

  HAHA, kan inte låta bli att le lite åt Finlands kvinnliga ministrar. Jag håller med om att det är gulligt på ngt sätt. Säkert ett förslag som kom från U-M Wideroos ;-)
  Anatar att alkohol förekommer på luncher etc.
  SÅ söt Bild man får då man tänker alla ministrar i raggsockor...

  Hoppas att er lilla kyla håller i sig.
  KRAMAR!!!

  SvaraRadera
 29. Tittar bara in och "kollar" att allt är väl med Dig?
  Var rädd om Dig. Kram.

  SvaraRadera
 30. Annika,

  det VAR skönt!:) Nu regnar det och är flere grader varmt igen. Men man får väl vara glad och nöjd åt det lilla. Uppriktigt sagt så är jag nog rätt så nöjd med hur det är just nu..

  Det är representationsdrycker det handlar om, helt riktigt.
  Förslaget kom från vänstern och socialdemokraterna men säkert hänger Ulla Maj med på det hela.
  Muminland är muminland, gosiga små ulliga varelser är de allihopa...hmm..ja, det finns förstås Morror och dylikt mitt ibland dem också, annars så skulle det ju inte vara ett Muminland.
  Kylan höll inte i sig !
  Kramar!

  SvaraRadera
 31. Monica,

  tack för kollen!:) Allt är okay, har haft litet drag under galoscherna denna förmiddag bara men nu börjar det finnas tid för att sätta sig ner vi datorn med en kaffekopp i handen.
  Ta väl hand om dig!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera