tisdag 1 november 2011

Hantverk på gång

Så snart som jag har bokfört oktobermånad klar och räknat ut vad momsen blir, så väntar ett gäng blivande små häxor på bordet på att bli förfärdigade...kropparna är nästan klara...snart skall de flyga vidare tillsammans med några änglar...
Igår när vi åt middag tillsammans med våra vänner L och C. knackade det på dörren och
utanför stod dessa personligheter:). Vi hade inte ett uns godis hemma, var totalt oförberedda på att det kunde bli bus om det inte fanns godis. Tre pepparkakor och några äppel tog de villigt och glatt emot. Vännen L. "dammsög" sina byxfickor så några mynt fick de också för att köpa någonting gott av. Det är första gången som vi får besök av levande spöken:) men det var så roligt så nästa år vet jag vem som fyller ladan med karameller....utifall att de fick blodad tand i alla fall, trots godisfrånvaron. Hoppas att de kommer igen
Märkligt så likt det var våra två ljuvliga Z-an som brukar var här på somrarna....och deras två vänner....
Jag blev snabbt omvänd vad gäller Halloween!:) Nästa år är jag säkert som Annika i Reston och har trädgården full av skelett och andra dödingar, råttor, gravstenar och annat otäckt:).
Det skall tydligen till några söta hemska spöken först.
Jag gissar att Uffe vill ha ett ord med i laget, fastän jag vet att han också är väldigt svag för syskonen Z.

Ute är det småblåsigt, över tio grader varmt, grått och vått. Olgakatt har sänt mejl från Kina med hälsningar om att hon har det härligt!
November är här!

20 kommentarer:

 1. HAHA, jamen du ser, det ger blodad tand. Innan jag kom till USA visste jag knappt hur man firade Halloween, och nu är jag expert ;-)
  KUL att de kom på rätt dag, de där barnen!! Jättebra!
  Det är ju annars vanligt att man inte har koll alls. En kompis till mig som flyttat hem till sve från US har fått sporadiska besök sen i FREDAGS och under alla tider, dag som kväll. Fruktansvärt irriterande.
  Men. ja, om jag gett dig blodad tand så blir jag ju SÅ GLAD!!!
  Halloween ska firas med mkt humor och glimten i ögat. Det gör man här.
  Finfina barn som kom till dig!!
  NU idag ska jag plocka ner allt mitt pynt. DET lär ta tid.
  KRAM!!!

  SvaraRadera
 2. Ja, vad gör man när man får "oväntat besök"? Ni har ju knappast Gevalia där.
  Mycket fina besökare, förresten. :)

  SvaraRadera
 3. Annika,

  ja, man kan ju nästan säga att du har fått vatten på kvarn nu när t.om. jag har börjat bli omvänd:D. De var ju för gulliga de där hemska små varelserna som kom på besök. Stackars dem som inte ens hade en upplyst pumpa i möte men de var glada ändå. Men nästa höst skall jag ha pumpor på trappan. Börjar nog litet försiktigt tror jag:)

  Nu har du nu någonting att göra ett par tre timmar framöver!
  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Ailas,

  ja, vi hade inte ens Gevalia! Grymma öde:).
  I och för sig så skulle de två söta Z-tana druckit choklad. Men de ville säkert vandra vidare och ropa bus eller godis.
  De var fina och vi här i "ödemarken" behöver ju ryckas upp litet:).

  SvaraRadera
 5. Jag var en häxa en gång. Men på en trettioårs fest. Jag kände mig som hemma :)) Jag satt uppe halva natten och tillverkade en stor svart hatt med långt svart hår av garn som jag sydde fast i hatt brättet (om det heter så). Jag gjorde en lång svart fransig slängkappa med spindlar på. På hatten hade en orm ringlat sig runt struten. Jag var svart i ansiktet och en svart framtand. Det kändes gött att leva ut mina häxfasoner ;)) När jag sen såg mig själv på kort såg jag inte att det faktiskt var jag. Jag var väldigt olik mig. Eller var det där faktiskt den riktiga jag ist? Vem vet MOHAHAHAHAAAAAA ;)

  Kramheladan! :)

  SvaraRadera
 6. LyckligaPraliner,

  även jag har varit häxa med stor fin hemsydd hatt. Hög och svart med vida brätten.Jag minns inte vad jag hade på mig annars men jag flög på cykelkvasten till stället där en hel hög med häxor träffades en påsk och bara hade roligt innan vi kvastade hemåt igen.
  Undrar om vi inte har litet häxa i oss alla? Tror att det till och med är nödvändigt...
  Slanten har ju också två sidor som varför inte vi också:D:D.

  Häxkramar!

  SvaraRadera
 7. Jag tyckte att det var riktigt kul att pigga upp den mörka Halloween helgen lite. Varför inte ha skoj när man kan!
  Jag har aldrig klätt ut mig till häxa men väl jättebaby, sjökapten och Pippi ..

  Kram i mörkret

  SvaraRadera
 8. Tina,

  du har helt rätt. Här skall det också ges tid till mera uppiggande händelser i fortsättningen:).
  Det är roligt att bli någon annan ibland.

  Kram från det åländska mörkret också!

  SvaraRadera
 9. Skall bli spännande att se dina häxor o änglar :-)
  Mysig spökungar!

  SvaraRadera
 10. Ann-Mari,

  det blir under november. Före december skall de vara flygfärdiga:).
  De var urgulliga de där spökungarna.

  SvaraRadera
 11. Vilket fint hantverk du pysslar med. Jag blir nästan litet avundsjuk när jag ser hur händiga andra är. Jaha du, du har blivit en Halloween-fantast. ;) Du som läser flera USA-bloggar har väl blivit proffs vid det här laget. Jaså Olgakatt är i Kina igen. Hon är allt en berest dam. Ha det fint Karin! Kramar!

  SvaraRadera
 12. Du gör så fint!!

  Visst är det roligt med halloween...och att ta i lite ;) Annika är min halloween mentor!

  Kramar!

  SvaraRadera
 13. Anne-Marie,

  tack! Jag tror att hantverkandet sitter i blodet, det är ett nödvändigt måste och andningshål. Du har säkert någon annan händighet som inte jag har.
  Jaa nå, det är nog kanske att ta i om man säger att jag har blivit en Halloweenfantast. Jag blir det nog aldrig men helt klart så skall jag se till att pryda trappan litet mera när så söta hemska spöken kommer på besök, förhoppningsvis, nästa Halloween igen. Godis måste också finnas. Fastän å andra sidan så kunde de ju bjuda på litet bus:D
  Olgakatt har vingar tycks det som:). Skall bli roligt att få läsa hennes blogg snart igen. Hon är på väg hem på fredag igen.
  Ha det fint du också!
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Lotta,

  Vi får väl se vad det blir av häxorna och änglarna den här gången. När de är färdiga får de också flyga ut på Internet innan de flyger till kunden:).
  Jag skall odla pumpa nästa sommar så jag kan pryda trappan litet mera än i år. Spöken måste få glädjas:). Men mitt pyntande blir nog mera åt det vackra hållet,tillsvidare. Tror jag, man vet ju aldrig vad som flyger i en:D
  Kram!

  SvaraRadera
 15. Spännade vad du pysslar ihop för något. Jag brukar ha varit utklädd till häxa ibland i butiken fast numera vet jag inte om jag behöver klä ut mig längre (Min gubbes stående skämt ).
  Här hemma brukar jag bara ställa fram en ljuslykta i form av en pumpa.Det skulle vara kul att åka till Usa nån gång och se hur det firas där för där är ju Halloween megastort.
  Kram

  SvaraRadera
 16. trollmor,

  du får se så småningom, någon gång under november.Då skall både häxor och änglar vara flygfärdiga.

  Ja, det är ju en fördel att man slipper klä ut sig numera:D Man får väl försöka se det positiva i kråksången. En fin hatt med bräm på så är man klappad och klar för Halloween.

  I år har jag inte odlat pumpor och någon köppumpa blev det inte heller men nästa år skall jag också ha trappan prydd. Pumporna är så vackra i sig själv så man kan ju ha dem hela tiden.
  Det är verkligen stort i USA. Inte helt i min smak, men...smaken är som baken. Tack och lov så får alla blommor blomma
  Kram!

  SvaraRadera
 17. Åh du gör waldorf häxor, änglar!!? Så spännande det ska bli att se dem.

  Kram!

  SvaraRadera
 18. Ewa,

  det är nog mina egna skapelser men givetvis så är de starkt inspirerade av de s.k. waldorfdockorna.
  Jag är ju utbildad waldorf-småbarnspedagog:)
  Det är faktum egentligen inte ens waldorfpedagogiken som har tagit fram dockmodellen från första början; man vet inte varifrån den kommer, men waldorfpedagogiken har anammat modellen och utvecklat den vidare.

  Kram!

  SvaraRadera
 19. Visst är snork ett riktigt ord - men du och NE har olika uppfattning om vad det betyder.

  snork [snår´k] subst. ~en ~ar
  ORDLED: snork-en
  • snorkig person
  HIST.: sedan 1900; till snorkig

  SvaraRadera
 20. Margaretha,

  kunde just förstå det! Att jag och NE har olika uppfattning. Får nog döpa om det här med snork nu till snirk. Vad säger NE om det?
  Undrar en ev. snirk:)

  SvaraRadera