fredag 28 oktober 2011

Uffes höstsoppa

På begäran!


ca 20 pers

5 gula lökar
5 vitlöksklyftor
1 stor purjolök
5 morötter (medelstora)
4 stora rödbetor
1 rotselleri
1 palsternacka
5 stora potatisar, skalade
2 squash ca. 800 g
kornen från 4 majskolvar (eller 2 påsar majskorn)
3 paket (à 500 g) krossade tomater
3 msk sweet chili
ca 3 msk röd balsamico
3 msk ketjap manis (söt soja)
1 dl grönsaksbuljong
ca 3 l vatten
1 kvist libsticka
3 msk herbes provence
½ tsk grön curry (kan lämnas bort)
salt
olja
persilja

Hacka och tärna alla grönsaker och fräs dem i oljan. Tillsätt kryddorna, tomatkrosset och vattnet. Låt koka sakta minst en timme. Kontrollera konsistensen och smaken. Justera med vatten, salt och balsamico till önskad konsistens och smak! Dekorera med en handfull hackad persilja före servering.


Smaklig måltid önskas!

18 kommentarer:

  1. Tackar!

    KRAM och ha en skön o go helg!

    SvaraRadera
  2. Tina,

    hoppas att du börjar känna dig frisk igen!
    Att schnuban har försvunnit!

    En skön helg önskar jag dig också!
    KRAM!:D

    SvaraRadera
  3. Såg gott utt det där. men lite ändringar för mig så blir det en underbar soppa.
    trevlig helg Kramis

    SvaraRadera
  4. Trollmor,

    ja, det är det som är det fina i kråksången. Man kan ändra på soppans ingredienser så den passar allas olika dieter och den blir ändå väldigt god. Kocken himself, påstår att det allra viktigaste är rödbetan och zucchinin/squashen!:)
    En fin helg önskar jag dig också!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Mmm så gott med en värmande soppa i det ruggiga höstvädret!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. TACK snälla!!
    DEN ska jag fxa. Känner hur snålvattnet rinner till i arla morgonstund...
    MUMS!!
    BARA goda råvaror.
    SKALL fixas!
    KRAMAR!!

    SvaraRadera
  7. Oj oj så mycket smarrigt det var i den!! Den måste ju testas! Tusen tack för tipset. Soppa är ju bara så himla gott den här årstiden.

    Ha en finfin fredag!

    Kramar från systrarna

    SvaraRadera
  8. Annelis hantverk,

    soppa sitter särskilt bra under hösten och vintern. Vi äter mycket soppa hos oss.


    Kram!

    SvaraRadera
  9. Annika,

    satsen är för tjugo personer!:) Men det går givetvis att räkna om...
    Lycka till med soppkoket!

    Kramar!

    SvaraRadera
  10. Fiffiga systrar!

    Ni som är så flinka i köket har snart ett stort soppkok på gång!
    Smakliga måltider!

    Kramar!

    SvaraRadera
  11. Tack för det! Med lite små justeringar kommer jag helt klart att pröva den! Palsternacka t.ex. har jag aldrig hittat i Grekland så den får utgå.

    SvaraRadera
  12. Grekland,

    Du har säkert så många andra fina grönsaker och rotfrukter att lägga i din soppa. Palsternackan är så mild så den går att ersätta hur bra som helst.

    SvaraRadera
  13. Åh så gott! Den här ska jag genast spara receptet på och göra när vi är många.

    Kram och Tack!

    SvaraRadera
  14. Gud vad gott det låter. Detta ska jag testa!
    Tack!

    SvaraRadera
  15. Tack för receptet.
    Skall omräknas och provlagas!

    SvaraRadera
  16. Ewa,

    den går bra att dela med fem så blir satsen kanske lämpligare i storlek. Den blir god i mitt tycke!:)

    Kram!

    SvaraRadera
  17. Karlavagnen,

    testa! Du har ju så många fina grönsaker i ditt land! Lycka till!

    SvaraRadera
  18. Mian,

    rätt tänkt:)! Uffe säger att soppan egentligen bygger mycket på rödbetorna och zucchinin...

    SvaraRadera