måndag 10 oktober 2011

T-räv-ligt besök...

fick vi idag vid lunchtid. Båda fick vi bråttom efter våra kameror...
Mickel Räv, en ung kille, har nog varit här tidigare såg vi. Han visste precis var brödträdet var och försökte nå brödet som var litet för högt upp. Men nere på marken låg ett halvt båtbröd som hade fallit till marken på grund av att det hade blivit blött av regnet.....det dög bra och försvann i ett nafs:D
T-räv-ligt besök!

28 kommentarer:

 1. Men, va söt liten klurig räv.

  SvaraRadera
 2. Eivor,

  ja:). En riktig brödräv minsann!

  SvaraRadera
 3. Surt sa' räven om brödet...
  Så fina de är!
  Hittade nyligen några gamla bilder på en halvtam räv vi hade på ön. Lätt att glömma att de är vilda djur - och ska så förbli.
  M

  SvaraRadera
 4. Margaretha,

  jag tror den tyckte det var sött (russin):)
  Vackra djur, verkligen. Vi är måna om att djuren inte blir tama, fastän de nog finns här i vår trädgård dagligen...vilda djur skall vilda förbli

  SvaraRadera
 5. Så fin den är lille söta räven..väldigt vackert djur..räven kommer räven kommer..Tänk vad mkt det står skrivet om just räven..listig och lurig..men söt..skabbig kan den vara och död....jag ser den tyvärr mest död, vid vägkanten...Min farmor, Emma,hade en granne som hade en tam rävunge..den allra trevligaste leksak, glömmer aldrig den räven...En sådan som man läser om i de snälla sagorna...Att de gillar bröd..kul..Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Oljekritan,

  vi blev glada över det oväntade besöket under dagtid. Troligtvis så har den varit här många gånger fastän vi inte har sett den.
  Det är alltid sorgligt med alla djur som dör i trafiken.
  Det finns en rävlya en bit härifrån, så den kommer antagligen därifrån. Ibland kan vi höra rävarna yla...undrar om de inte tycker om all slags mat. Tror det!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 7. Tänk att du´hann få honom på bild!!!

  SvaraRadera
 8. Skickligt att fånga honom på bild! (Varför är räven alltid en ´han´?)

  SvaraRadera
 9. Klimakteriehäxan,

  ja, jag blev själv förvånad att det lyckades så pass bra. Rena turen, faktiskt. Man blir smådarrig när det blir bråttom, för man vet ju att de kan vara borta på någon sekund.

  SvaraRadera
 10. Olgakatt,

  tack, men det kändes som rena lyckoträffen.
  Idag var räven en han! Man ser det på svanstippen och på storleken. Den här var ung och blir könsmogen nästa år...

  SvaraRadera
 11. Åh titta de fina pepparkornsögonen! När de är friska utan skabb är de verkligen vackra. Vi har många här, de smyger runt och snokar, vill in i hönshuset tror jag bestämt. Tidigare hade vi kaniner i hönshuset och de var ju verkligen lockande också. Men ingen kaninstek bidde det :)) Men jag tycker nog att fjällräv är snäppet finare. De är så vackra och en vinterpäls som gör dem till små bollar- fjällbollar :) Å vad jag fick hemlängtan nu :)

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 12. LyckligaPraliner,

  ja, de är fina de där ögonen:). Vi är jätteglada att det är en frisk räv, för något år sedan fick man ofta se sjuka skabbrävar som pinades hårt. Alla hjälptes åt att försöka ta bort dem så de skulle slippa ett alltför långt lidande.
  Vi brukar tala om att ha höns ibland, men vet att vi måste gräva ner nätet djupt för att räven inte skall ta sig in och dessutom ha tak för att örnen inte tar dem...så...ja, vi vet inte hur det blir med hönapönadrömmarna.
  Fjällräven är toppenvacker men förstås rätt sällsynt och svår att få se. På Åland syns de i alla fall inte:D. Förstår nog din hemlängtan när du tänker på dem

  Karin

  SvaraRadera
 13. En så söt liten räv och du lyckades få ett fint foto på den också.

  SvaraRadera
 14. Oj!

  Men så söt han är, Mickel. Du är snabb med kameran Karin. Det är alltid så spännade att kika in här, det händer så mycket i och runtom ert hus ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 15. Instämmer med Lotta - du är verkligen snabb med kameran. En fantastiskt söt liten räv. Har aldrig sett någon på så nära håll. Kramar!

  SvaraRadera
 16. Det var ingen dålig bild, såg en räv för ett tag sedan men den var riktigt sjavig..

  kram o ha en fin dag!

  SvaraRadera
 17. Gun,

  han var väldigt fin och har vi tur får vi se honom igen:)

  SvaraRadera
 18. Lotta,

  den låg i närheten, kameran och det gäller att vara snabb ibland. Helst skulle den finnas i pannan som ett tredje öga:D.
  Men det är många fina djur som springer förbi och över vår gård som jag inte hinner föreviga, därför är man extra glad när det lyckas någon gång.

  Kramar!

  SvaraRadera
 19. Anne-Marie,

  eftersom vi bor i skogen bland djuren så ser vi många av dem väldigt nära ibland. Det hände att en räv kom upp på kökstrappan då vi hade katt. Katten såg ut som en flaskborste! Räven retirerade och jag slapp agera katträddare. Puh, det kan bli litet väl spännande ibland, men så är det.
  Den här räven var frisk och fin, ung och litet barnslig.
  Kramar!

  SvaraRadera
 20. Tina,

  troligtvis så hade den räv du såg, skabb. De brukar se fruktansvärt malätna ut och dör en plågsam död. Vi hade skabbrävar här för några år sedan, men det tycks vara över nu, glädjande nog.

  ha en fin tisdag!
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Oj! Har ni rävar på tomten också? Häftigt! Påminner nästan lite om Sickan ;)

  SvaraRadera
 22. Kesu,

  ja, tydligen så har vi det också!:) Roligt nog.
  Du har rätt, samma uppsyn som Sickan har!

  SvaraRadera
 23. Vilken FIN och vacker räv!
  Förstår att ni slängde er över kamerorna, det skulle jag också ha gjort :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 24. det var ju jag som var förklädd till räv

  Hälsn Ludde

  SvaraRadera
 25. Annika,

  :D, jättefin! Snabb uttryckning måste till ibland!
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Ludde,

  har du varit på rymmen igen?
  Du är listig som en räv du!
  Vad gillades brödet?:)
  Hälsa tvåbentingarna som bor med dig!

  SvaraRadera
 27. Vilken snygging!
  Ser väldigt fokuserad ut.

  SvaraRadera
 28. Mian,

  japp, en riktigt vacker räv.
  Han såg någonting i gräset som inte vi såg från vårt köksfönster, jag vågade inte gå för nära med rädsla för att han skulle märka mig och försvinna illa kvickt.

  SvaraRadera