fredag 3 juni 2011

Lite fånigt låter det nog

när jag säger att jag varvar ner, med att springa några varv runt huset....men det hjälper onekligen....
Kameran är med förstås, helt ensam springer jag inte.
Här har varit hektiskt, ovanligt nog för den här årstiden, men så kan det bli ibland. Brödet tog slut, beställningar ringdes in, kunder har kommit och gått, Uffe for till stan med bröd, Pilsnermackan var nästan utan...
För en stund sedan kunde jag sätta mig ner för att dricka kaffet som har stått här och väntat sedan tidig morgon. Jag har ingen skillnad, det går lika bra att dricka det kallt:)
Rabarbern smälter sakta samman med rårörssocker till en lämplig topping för pannkakan medan jag skriver....
När det är gjort så skall det bakas inför kvällens evenemang i Geta skola.
Dånö Hembygdsmuseum bjuder in till filmpremiär! En ny dokumentärfilm om Dånö hembygdsmusem skall visas. Filmen berättar om Dånö förr och nu. I början av 1900-talet bodde det ett 80-tal personer där, idag är siffran 9.
Filmproducenten Per-Ove (Bolle) Högnäs och journalisten Kerstin Hanf har kombinerat intressanta historiska fotografier med bilder av dagens Dånö. Kl. 19.00 börjar tillställningen och därefter blir det kaffe med dopp som Pettas fixar.
Det skall bli väldigt intressant att följa tidens gång med filmens hjälp.
En liten rättelse till gårdagens inlägg där jag skriver att det vita huset på bild är prästgården. Fel, fel, fel .....det är en privat bostad och jag behöver således inte alls tänka mig att bli präst för att få bo där:). Prästgården finns i det röda tegelhuset. Rätt skall vara rätt. Tack Ewa!
Nu är rabarbertoppingen klar och jag vandrar vidare mot bageriet.
Solen står högt på himlen som är klarblå. Inte ett moln syns till och det är 19 grader varmt i skuggan. Sommaren är här!

10 kommentarer:

  1. Sicken en tur att du inte behöver börja läsa teologi mitt i bakningen!
    Margaretha
    som har 23,6°
    i skuggan

    SvaraRadera
  2. DU har fullt upp nu, Karin!!
    Skönt att du kan varva ner med kam'ran ibland!
    Förstår ju att det är roligt besvär allting, men: simma lugnt.
    Stora kramar från kvinnan som inte kan kommentera a la Google...Annika

    SvaraRadera
  3. Margaretha,
    javisst, en klar fördel:)!
    Karin
    som har 19,6 grader i skuggan
    Du leder!

    SvaraRadera
  4. Annika,
    ja, men jag hinner kommentera, vila litet, så det är ingen som helst fara.
    Simmar lugnt runt huset nästa gång:D.
    Stora kramar tillbaka!

    SvaraRadera
  5. Ville bara skicka ett hej från mej!
    Toppingen låter smaskens, jag ska äta grillspett med färsk fisk som kommit in med fiskebåten där jag bor...

    kram!

    SvaraRadera
  6. I norrköping såg vi Havsörn och hörde näktergalen. Inte illa.
    Kram från eva Henriksson

    SvaraRadera
  7. Jo, sommaren är här! Idag var det ljummen värme, så skönt. Det lilla jag hann... Har bestämt att på söndag ska det bli tid till att vara ute!
    Nu lite pappersjobb ännu och imorgon avslutning!
    kram på dej!

    SvaraRadera
  8. the shed,
    så rart!:)
    Toppingen har blivit populär! I början gjorde jag kräm på traditionellt sätt men i något skede blev det topping...och allt smakar mera:)
    Låter ljuvligt med grillspett på fisk, mmmmm

    Kram!
    från Karin som har ätit vårens första stekströmming idag

    SvaraRadera
  9. Eva,
    inte illa, säger jag också. Här finns förstås Örnie mera eller mindre alla dagar, nu mera ute i havsbandet på "sin" ö när det är nya örnungar på gång. Näktergalen börjar bli sällsynt här, tyvärr
    Kram!:)

    SvaraRadera
  10. Lisbet,
    ha en finfin avslutningsdag och sedan sommarlov!
    Allt gott önskas inför morgondagen!
    Kram!

    SvaraRadera