söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen!

De flockas litet här och där i sluttningen, på dikeskanten och i trädgårdslanden....nu gäller det att njuta av dem så länge de varar...en vecka till ungefär
I sparrislandet står de som tennsoldater och väntar på att bli plockade:D...dem får vi njuta av i veckor ännu...
och någon enstaka tulpan hälsar sköna maj välkommen!

Idag skall jag vara på Bolstaholm när de släpper ut korna på grönbete....bröd har bakats och vi håller på att packa bilen. Uffe stannar hemma och tar emot eventuella cafébesökare. Igår kom några direkt efter Vårskriket på Getabergen för att dricka sig varma på vårt te och kaffe...även andra som inte hade skrikit alls hittade hit:D.

En fin första maj önskas!

17 kommentarer:

 1. Nu börjar det!
  Ha en fin dag!
  Här ska jobbas!

  SvaraRadera
 2. Du är fortfarande i full fart. :) Sköna vårtecken minst sagt hos dig. Sparris växer så här års? Ursäkta min okunnighet.Kramar!

  SvaraRadera
 3. Lisbet
  Yeah, ha en fin dag du också!
  Nu far jag till kuddorna muuuu!

  SvaraRadera
 4. Peter Kraxpelax,

  njut av solen och ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Anne-Marie,
  jadå...nästa vecka ett stort bröllop att ordna mat till:D.
  Sparrisen sätter igång i de här tiderna ja, sedan slutar vi ta av den innan midsommar för att inte ta kraften ur den och låter den växa upp...
  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Sparris!! Mmmm. Finns många sparrisodlare här på sandiga Öland.Måste köpa en bunt någon dag.Ha en fin första maj och hoppas att du får lite tid över att njuuuuta!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. wow...sparris...så underbart gott!!! med lite smör på..Härligt att se kossorna ystra rusa runt i hagen och vårspritta..Vårskriket..lät skönt..borde man utöva..Ja du har så rätt..Min fantomteckning påminner mkt om några vissa sommarströmmingar....särskilt strömmingen Thor..ser jag nu när jag tittar..hahah vad kul!!!
  Han var en väldigt nära och stark figur mi min barndom, så det är inte konstigt!! Härliga Maj välkommen!!! Kramtillkarinkusinakarina

  SvaraRadera
 8. Sparris!! De ser så roliga ut men smakar gudomligt!
  Nu börjar verkligen en underbar tid, allt är så vackert och fint. Härligt!!

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Nu blir jag riktigt avundsjuk - vi satte sparrisplantor för tre år sedan och beredde sparrissängen efter konstens alla regler men det som kommer upp är försumbart. Har du ngt knep?

  SvaraRadera
 10. Sköna maj, välkommen... ja, absolut! Varit på födelsedagskalas, så det blev en trevlig start. Hoppas att du - duktiga sparrisodlare - fick en trevlig stund på Bolstaholm!

  SvaraRadera
 11. Ölandsvindar,
  Vi åt en stor smarrig sparrismängd för en stund sedan:). Fyra personer "klämde" i sig nästan tre kilo och fina grönsaksprimörer plus parmesan.
  Nu sitter vi här och känner oss som tunnor:D.
  Köp absolut sparris och njuuuut!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Oljekritan,

  Haha, du är för härlig Karina! Så Thor gastar på fortfarande:D. Naturligtvis, vem annars om inte en operasångare. Kramtillkarinafrånkusinakarin

  SvaraRadera
 13. the shed,
  den mest intensiva men mycket härliga tid är här:D.
  Bäst att försöka njuta så mycket som bara är möjligt!
  Ha det gott!
  Karinkram!

  SvaraRadera
 14. Christina,
  Uffe har sått våra sparris för ca tjugofem år sedan och påstår att de inte är klara att börja skörda förrän det femte året ungefär. Vi gödslar med hönsgödsel under våren, och med fiskrens som jag gräver ner ovanför landet så det "gottiga" rinner neråt, alger är också bra.
  Sedan skördar vi i jämn takt ända fram till midsommar ungefär, beroende på hur vi tycker landet ser ut...vi vill inte åderlåta det alltför mycket utan slutar när vi ser att "kraften" sinar. Sedan får den växa upp och bli stor och buskig. På hösten lägger vi ner hela sparrisbuskaget för att vissna av egen kraft. Först på våren tar vi bort det gamla torra och snabbt kommer den nya fina sparrisen upp. Tålamod och kärlek är kanske ett knep:D.

  SvaraRadera
 15. Ailas,
  så även du har haft en härlig första maj!:D
  Jag har haft fina timmar på Bolstaholm, skall snart lägga ut litet bilder på nätet.

  SvaraRadera