tisdag 31 maj 2011

I syrenernas tid...

...och alla säger vi att allting kommer att vara utblommat till midsommar. Varje år är det samma visa:), varje år har vi ändå någonting att klä våra fruktbarhetssymboler med....

Nu är jag på väg till Mariehamn, i några särskilda ärenden. Jag tar kameran med och berättar senare.
Vädret är halvmulet, småblåsigt och fjortongrader varmt.

Vid talgkorven i brödträdet är det strid på näbben/kniven. Alla fågelföräldrar sköter om att hackordningen bibehålls och jag går ut och säger buu med jämna mellanrum när kajorna, skatorna och kråkorna försöker glufsa i sig allt på en och samma gång.
Hur skall man få dem att förstå att korven är för hackspettar och alla småfåglar?
Har jag blivit rasist? Det kan man fråga sig.

Ha en fin dag!

26 kommentarer:

 1. Men era midsommarstänger kläs med liljekonvalj och ?????
  Underbart vackra är dom i alla fall med dekorationerna.
  Kram Eva Henriksson

  SvaraRadera
 2. Det med skator och större kaxiga fåglar är inte lätt, de små borde ha företräde..
  Din historia i förra inlägget var mycket intressant. Min kusin har spårat vår åländska familj ner till början av 1600-talet. Har ni släktforskat något? Det ger många svar och en otrolig känsla för släktskapet..

  KRAM!

  SvaraRadera
 3. Ljuvliga syréner! Jag plockar några för att mor ska få titta på dem - men tycker det är synd, de står sig så dåligt.
  Jag har rätt bra kläm på släkten i många generationer, och tycker att det är otroligt intressant - men i motsats till "the shed" känner jag ingen speciell släktkänsla. Fascinationen och intresset för en del av de avlidna är inte större än för många andra "osläkta" människor, som jag gärna skulle ha velat känna. Det är människan och hennes dagliga liv och inte generna som engagerar mig.
  Margaretha
  som nog leder
  värmeligan i dag
  just nu har vi
  18,6 grader

  SvaraRadera
 4. När jag klagade på kajor och skator vid något tillfälle sa Mirren: "Men de är ju också hungriga!"
  Kramar från Ingrid

  SvaraRadera
 5. Helt OK att vara fågelrasist.
  Vissa fåglar är klart ruffigare än andra och får gärn sjasat iväg...
  BORT, BORT!!
  Säger Annika som nog aldrig mer kommer att kunna logga in med sitt google-konto hos dem som har dessa kommentarsfält.
  Jag leder värmeligan med 35 grader varmt idag då det är som varmast. Nu i skrivande stund kl 6:30 är det 22 grader ute. It'll be a hot one!!

  SvaraRadera
 6. Eva,
  definitivt inte med liljekonvalj, nu blommar den som allra vackrast:). Alltid finns det någonting att löva stängerna med och så finns ju papperskronorna./kram!

  SvaraRadera
 7. 27,1 har jag i skuggan just nu, pust. Att gå ut i solen och härja i trädgården är inte att tänka på ens.
  Vad gäller att vara fågelrasist så är nog jag det med. Vi t o m sågade ner grenen som skatorna ville bygga i.

  SvaraRadera
 8. the shed,
  intressant är nog bara förnamnet:). Vi hade ett par män i släkten som släktforskade och som jag gärna hjälpte med uppgifter. Nu finns de inte längre här med oss, men forskningen är kvar. Nu behöver någon uppdatera....men inte jag, för jag fastnar som bara den om jag börjar. Måste akta mig. Till 1600-talet har vi också kommit.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Margaretha,
  de doftar som allra ljuvligast här hos oss just nu. Jag tar in syrener om vi har folk som kommer på café och vill sitta inne, annars inte. De vissnar nästan omgående.
  Jag är också mera intresserad av folks liv och leverne, rent etnologiskt sett, släktskapet är inte lika intressant men visst är det roligt när man ramlar över någon så där bara:).
  Här är 20 grader varmt just nu, men du har säkert ännu varmare som bor i Varmland:)

  SvaraRadera
 10. Musikanta,
  jag har också samma tankar som Mirren, men ....Kaj Kaja och hans fru Kajsa, har avlat av sig så till den milda grad att de plötsligt är minst fjorton stycken vid talgkorven...och så skatorna och kråkorna med. De föser undan starar och hackspettar och jag buar och står i som bara den, vilket de ger fullkomligt tusan i. Aha, det är den där "kärringen" som står där och nojsar typ ser de ut som. Så fort jag svänger ryggen till så är de där igen och igen...
  Jag har blivit rasist, tillfälligt! Bara att konstatera:).

  SvaraRadera
 11. Annika,
  vad kan man ha för kommentarsfält annars? Hjälp en hjälplöst ovetande. Jag kan fortfarande inte logga in som vanligt utan måste gå via design och till intrumentpanelen innan jag når mitt eget konto och alla andras.
  Jag gillar nog alla fåglar, oberoende av storlek, men de kunde hålla sig till limporna som hänger i träden:D. Snart är den här tiden över, vid midsommar slutar de självmant att komma hit.
  Oj, vad varmt alla har! Nu är det sommar!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Olgakatt,
  hua, du leder om inte Margaretha har gått om dig vad gäller värmegrader. Här blåser det till all lycka så vi har svalt på det sättet.
  Jag får nog skylla mig själv vad gäller alla fåglar, de har ju haft rena paradiset här i vinter när vi har matat rådjuren. Nu fortsätter de små liven....skatboet är i grannens ladugård och jag tror inte att det blir så lyckat om jag tar ner den..grannsämjan kanske ryker samtidigt:)

  SvaraRadera
 13. Jo, jag har stigit i graderna - men det har nog alla andra också. Just nu är det 28 grader i skuggan, och det var varmt att klippa gräset - som inte ligger i skuggan!
  När min väninna som är gift i Schweiz hälsade på mig, när sönerna var små, frågade den yngsta om det alltid var varmt i Värmland. De är tvåspråkiga även om tyskan är deras första språk, så frågan var ju rätt logisk. Det är förresten han som kanske hälsar på dig i sommar.
  Margaretha
  som kippar efter
  andan i skuggan
  och som inte
  behöver logga in
  längre, det går
  automatiskt se'n
  ett par dagar

  SvaraRadera
 14. Margaretha,
  det var värst så varma ni är i vårt västra grannland. Här är det hårda vindar, men varma sådana och jag ser att vi har stigit med en halv grad men ändå ligger vi långt efter....bara 20,5 grader just nu.
  Hoppas vi får trevligt besök från Schweiz i sommar:).
  Här fungerar det fortfarande inte vad gäller logga in och logga ut...men det gäller att ligga i vad gäller tålamod så ...

  SvaraRadera
 15. Jag håller verkligen med Mira när hon i ett inlägg (http://mirasmirakel.blogspot.com/2011/05/blogger-stod-pa-nasan.html) uttrycker sin tacksamhet till alla tekniker som gör det möjligt för oss att utan kostnad blogga! Och så har vi mage att gnälla när blogger inte funkar.
  Margaretha

  SvaraRadera
 16. Margaretha,
  vi är väldigt duktiga på att klaga på det mesta utan att egentligen ha orsak. Kanske vi rent av är bortskämda? Tror så!

  SvaraRadera
 17. Ljuvliga syréner - och vilken ljuvlig doft! Här blommade de som mest under påsken. Jag har en liten fråga: hur långt är det mellan Geta och Mariehamn? Finns det bussar? Vi är i planeringstagen för sommaren och vem vet om inte Åland får ett besök...

  SvaraRadera
 18. You are such nature lover.

  SvaraRadera
 19. Grekland nu,
  Aha, så mysigt! Det är 45 km till oss från stan. Det går bussar, men det är mycket enklare att ringa ett enkelt telefonsamtal så hämtar vi. Numrorna hittar du på vår hemsida www.petta.biz
  Ni är varmt välkomna om ni kommer!:D

  SvaraRadera
 20. ..och gullregnens månad!
  Hör står en lila bondsyren och ett gullregnsträd och prunkar intill varandra, kan man bli annat än poetisk då?

  SvaraRadera
 21. Faysal,
  yes, You are so right!:)

  SvaraRadera
 22. Dags att göra syrensaft!

  SvaraRadera
 23. Olgakatt,
  det är just det! Alla poetiska talanger vaknar och vill ut.:)
  Vilka dofter!

  SvaraRadera
 24. Mian,
  ja just det!:) Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 25. Eva Henriksson
  Jo liljekonvaljeblad som träddes på ett särskilt sätt in i sig själva.
  Inte blommorna.

  SvaraRadera
 26. Eva,
  precis så,ja. Du vet mera än vad jag vet om lövningens konst i midsommartider. Tänkte på blommorna!:) Tack!

  SvaraRadera